Snik Snak > Links

Super driftøkonomisk vandvarmer (200 kwh pr år)

<< < (2/3) > >>

383CI:

--- Citat fra: All-in-på-eldrift efter Feb 19, 2019, 20:35 ---Hejsa

Det er super med interessen fra jeres side.

Nu er det heldigvis ikke bare noget jeg finder på.
Jeg og nogle kollegaer begyndte at montere dem i vores egne huse for 5 år siden, hvor der også blev installeret seperat elmåler på.

Det viser med al tydelighed at forbruget ligger nede omkring 200 kwh pr år pr voksen, og langt flere ligger faktisk lavere.


--- Afslutning på citat ---


Jamen så må det jo være fordi I går meget lidt i bad eller fordi tal og/I eller naturlov omkring energioverførsel og forbrug er forkert.

Hvis vi sætter den til DeltaT på 30 grader som data tagerudgangspunkt I vil (mit) badevand være omkring 34 grader varmt. Eller rettere, koldt, men fred nu med det.

Mit indløb er jo så 4 grader, og en sidegivinst med DeltaT på 30 grader er jo så at den ikke tager hensyn til legionelle bakterier men det ser vi bort fra her.

Der har varmeren et forbrug på 17Kw ved en vandmængde på 8 liter. 
Altså kan vandvarmeren være aktiv i 200/17=12 timer (afrundet) for at bruge de 200Kwh
Nu er en vandmængde på 8L i  minuttet meget, så vi siger en sparebruser bruger det halve. (Så kan den kun gøre en bankmand ren, ikke en håndværker)

Så kan den køre 24 timer for at bruge de 200Kwh Det er 1440 minutter.

Der er 365 dage om året, hvis vi så siger der er bad 360 dage om året er det jo så

1440/360= ca. 4 minutter om dagen i maks 35 grader varmt(koldt) badevand hvis tallene skal holde og så er der enda rundet til varmerens store fordel alle steder.

Dels er 35 grader varmt vand meget koldt, dels er 4L/min meget lidt og de 4 minutter kan ikke gøre en håndværker ren for slet ikke at tale om en teenagepige men bevars, med 4 minutter om dagen i lunknet vand vil det holde rimeligt.


Hvis vi holder fast i de 200KwH som er jo er udgangspunktet for udsagnet om en super økonomisk vandvarmer vil de korte og kolde bade jo så koste

200*2,3= 460Kr, hvis ikke huset har elvarme.
200*1,68=336Kr. hvis huset har elvarme.



Hvis vi holder det op mod pillerfyr med en virkningsgrad på 89 (tab og forkert indstilling) Skulle vi bruge
200/0,89=225Kw i effekt fra afbrænding af træpiller for at opnå samme energimængde til badevandet.

Selvom vi har taget højde for virkningsgraden er der 4Kwh i pillerne.

Det vil så sige 225/4=57Kg. afrundet til vandvarmerens fordel.

De koster 2,5kr. i dagens market.

57*2,5= 143Kr. Hvis vi vil i kolde bade fra fyret.

Altså mindst dobbelt så dyre bade som en super økonomisk elvandvarmer.

Så jeg siger ikke det er forkert, jeg siger der er noget der ikke hænger sammen med min opfattelse af billig og komfort.

All-in-på-eldrift:
Hejsa

Der er ganske simpelt så mange usande udsagn i dit indlæg at det bliver for komplekst at kommenterer på.

Du mener vel ikke alvorligt at du kan nøjes med at afbrænde 57 kg træpiller om året for at lave varmt forbrugsvand til en person ?

Min vandvarmer levere ved mellem 30-60 grader.

Jeg har MASSER af dokumentation for at forbruget ligger så lavt som jeg udtaler.
Der er monteret 3-faset elmåler foran en stor del af dem.

Pt er der monteret ca 300 vandvarmere, så det er jo ikke noget jeg lige har fundet på det her.

Jeg gider ikke bruge energi på denne ukonstruktive dialog, jeg har masser af kunder der ønsker at få dem monteret og derfor bruger jeg en del tid og energi på at få en database af monteringspartnere.

Med venlig hilsen
Henrik

383CI:

--- Citat fra: All-in-på-eldrift efter Feb 20, 2019, 20:36 ---Hejsa

Der er ganske simpelt så mange usande udsagn i dit indlæg at det bliver for komplekst at kommenterer på.


--- Afslutning på citat ---

Jamen det håber jeg faktisk det er, usandt altså så jeg må have lavet en fejl et sted. Men jeg vil meget gerne vide hvor?


--- Citat fra: All-in-på-eldrift efter Feb 20, 2019, 20:36 ---Du mener vel ikke alvorligt at du kan nøjes med at afbrænde 57 kg træpiller om året for at lave varmt forbrugsvand til en person ?

--- Afslutning på citat ---

Nej det er ikke det jeg siger.

Jeg siger ikke at 57kg. træpiller er nok til at lave varmt vand til en person I et år.

Jeg siger 57kg. træpiller indeholder den samme mængde energi som du siger din vandvarmer bruger på opgaven.  Den energi der bruges, i det her tilfælde 200Kwh, er de samme om de kommer fra træpiller eller strøm. 200Kwh er 200 Kwh og kan opvarme den samme mængde vand lige meget.

Lige nu bruger mit fyr omkring små 2kg.. piller på varmt vand efter hvad det skriver. Til en person. Det er, rundt regnet 8Kwh for at have 110L stående varmt, cirkulation på det og forbrug.
Hvis vi, groft sagt regner det på årsbasis vil det så være et effekt behov på 360*8=2880Kwh indregnet tab osv.

Det er så en VVB ja, der er større tab end en gennemstrømnings men her er påstanden så at den omtalte gennemstrømsbeholder kan klare opgaven med 14 gange mindre energi end fra fyret?
og for at tage hensyn til fyr og rørtab osv. vil jeg så bare sige 10 gange mindre energi end fyret?



--- Citat fra: All-in-på-eldrift efter Feb 20, 2019, 20:36 ---Min vandvarmer levere ved mellem 30-60 grader.

--- Afslutning på citat ---

Jamen Ja, og det er jo heldigt nok. Ellers fik du jo legionelle problemer osv. men nu var de data der stod om den opgivet ved DeltaT på 30 grader.
Der lavede den 8 liter. Hvis vi så skal hæve til 60 i stedet vil den jo så lave, rundt regnet, den halve mængde vand med et forbrug som angivet på 17Kw. Det giver langt mere mening, men en 12/14Kw er vist normalen for at holde rindende vand varmt.



--- Citat fra: All-in-på-eldrift efter Feb 20, 2019, 20:36 ---Jeg har MASSER af dokumentation for at forbruget ligger så lavt som jeg udtaler.
Der er monteret 3-faset elmåler foran en stor del af dem.

--- Afslutning på citat ---


Hvis der er MASSER kan det jo ikke tage lang tid at fremlægge det. Som jeg skrev, jeg håber virkeligt jeg tager fejl som du startede med at sige, men jeg kan ikke lige se hvor? Det vil jeg gerne se og derfor blive klogere. Der var vist også en anden det undrede sig en smule over hvordan tallene hang sammen.


--- Citat fra: All-in-på-eldrift efter Feb 20, 2019, 20:36 ---Pt er der monteret ca 300 vandvarmere, så det er jo ikke noget jeg lige har fundet på det her.

--- Afslutning på citat ---

Det siger jeg jo igen heller ikke det er. Jeg har heller ikke fundet på hverken energimængden i træpiller eller elpriser, ej heller at en Kwh er en Kwh om den kommer fra strøm eller afbrænding af træpiller.
Jeg har heller ikke fundet på at bankmanden kan få skyllet sig efter dagens hvidvask men der er han sikkert heller ikke så beskidt som en mure det har arbejdet fysisk hele dagen.
Uden praktisk erfaring tror jeg også hurtigt at et teenager pige eller 2 får trukket 200Kwh igennem den vandvarmer, men igen kan jeg tage fejl.



--- Citat fra: All-in-på-eldrift efter Feb 20, 2019, 20:36 ---Jeg gider ikke bruge energi på denne ukonstruktive dialog, jeg har masser af kunder der ønsker at få dem monteret og derfor bruger jeg en del tid og energi på at få en database af monteringspartnere.

Med venlig hilsen
Henrik

--- Afslutning på citat ---

AT du syntes dialogen er ukonstruktiv undre mig. Jeg spørger ind som fagligt interesseret til noget jeg ikke forstår. Du har alle muligheder for, fagligt, at skyde mine argumenter ned og det ville glæde mig hvis du gjorde det for så kan jeg jo lære at regne rigtigt og bliver derfor klogere, for det vil jeg jo blive når jeg slet ikke kan forstå hvordan det kan lade sig gøre og jeg ikke har hørt om det før.
Det er jo tæt på billigere end solvarme som jeg har en del af. Der skal noget styring, pumper og regulering til og det skal serviceres lidt. Så ville det jo være nemmere at bruge for 300kr. strøm om sommeren hvor fyret er slukket.

Dog erkender jeg at jeg ville være en smule skeptisk ved at købe f. eks. en brugt bil hvis sælgeren sagde den kørte 44 Km. på en liter brandsstof og hvis dine kommende monteringspartnere skal kunne stå inde for produktet bør du da kunne fremlægge mere konkrete sammenhænge i det enormt lave forbrug.
 



ErnstM:
Med varmepumpeteknologi med virkningsgrad på 1 - 10 begynder det vel at hjælpe. Uddannet elektriker 1981, men naturlove om varme og energi er vel ikke ændret de sidate 35 år.
Mvh
ErnstM

383CI:

--- Citat fra: ErnstM efter Feb 21, 2019, 10:14 ---Med varmepumpeteknologi med virkningsgrad på 1 - 10 begynder det vel at hjælpe. Uddannet elektriker 1981, men naturlove om varme og energi er vel ikke ændret de sidate 35 år.
Mvh
ErnstM

--- Afslutning på citat ---

Så skal vi bare have fundet en varmepumpe med en virkningsgrad på 10 ved en udetemperatur på bare 0 grader et fremløb på 60 grader og en ydelse på 12-14 Kw så kan den holde rindende vand varmt.

Hvis den findes skal det sateme gøres godt fast i fundamentet for der skal blæses noget luft igennem.
Den jeg skiftede ud med fyret havde et output på 10Kw og anslået, og set over hele året, en virkningsgrad under 4  med output på 40 grader. for at gøre det blæste den 3000M3 igennem i timen.
Det var ikke den bedste og mest effektive, nu reklamere de bedste vist med en teoretisk virkningsgrad på 5-6 stykker men der er jo så også et stykke op til 10


Så hvis ikke naturlovene omkring varme og effekt er lavet om siden vi fik styrepapir på til strøm må badenes længde eller temperatur være det.

Men igen igen igen, jeg håber virkeligt jeg laver store fejl i mine anskuelser, ellers passer de 200Kwh jo ikke og det er jo det der hævdes er forbruget.

Iøvrigt er en VVS aut. næppe nok, for at trække nye kabler og montere en belastning på 3x25A og dertilhørende sikringer kræves vist også udvidet ElPapir. Det var da i hvert fald det blev hævdet da jeg læste.     

Navigering

[0] Emneindeks

[#] Næste side

[*] Forrige side

Skift til fuld version