Stokerforum
Pillefyr => Boink, Scotte, Woody, Biocomfort, RTB => Emne startet af: bamsen efter Jan 03, 2022, 18:59
-
Hej
Som overskriften lyder så har jeg sat en varmeventilator op i mit nye 82m2 hobbyværksted, men min 10kW Woody kan ikke være med til at levere varme (naivt det ved jeg)
Fyret levere i forvejen varme til et gammelt stuehus på 120m2.
Ved denne årstid kører den på ca 40-50% ydelse for at opvarme stuehuset alene.
Jeg tænker at jeg er nødt til at tilslutte en buffertank, men er det noget i kan anbefale og hvor stor skal den evt være? :)
Der skal ikke være konstant varme i værkstedet, men skal holdes på minimum 5 grader og når jeg så skal bruge værkstedet skruer jeg op til 13-15 grader.
Værkstedet er helt nyt og isoleret med 250mm i vægge og loft.
Er 82m2 og der er ca 324m3 luft (6m til kip)
-
10kw er alt for lidt, du vil jo hæve temperaturen 5-10 grader i løbet af kort tid, du kan drosle gennemløbet af vandet i din kaliofere, så den ikke aftager så meget effekt fra fyret, og så kan du jo afprøve hvor højt du kan holde temperaturen i værkstedet. Men skal du hæve temperaturen 5-10 grader i løbet af kort tid, kræver det meget energi, og det er ikke sikkert en buffertank har nok energi til det. Og hvis den har, så kræver det jo meget effekt at fylde den igen, og så vil du jo mangle varmen i huset imens, da fyret skal knokle i timevis for at komme op i temperatur igen, alternativt kan du sætte en kugleventil på, så du prioritere varme til huset først, og så kan fylde buffertanken langsomt bagefter ved at drosle vandgennemstrømning til den.
-
Jeg har monteret em FJV 20 men synes ikke rigtig der kommer noget varme ud af kaloriferen når fyret så kan være med.
Det kan godt lyde til at jeg skal finde en helt anden løsning på at få varmet værkstedet op på
-
Måske 2-3 mindre luft/luft varmepumper, så kan du køre med 1 til de 5 grader, og alle 3 på fuld power når du skal hæve temperaturen
-
Det var en mulighed men så tror jeg også elregningen bliver der efter 😂
-
Selv om alle 10kW gik til kaloriferen så er det ikke meget energi, specielt hvis værkstedet står koldt og så skal varmes op.
Der skal meget mere effekt til, en buffertank kan hjælpe men der skal laves en del udregninger for at finde den rette størrelse, afgørende er hvor mange kW der skal bruges til opvarmning og videre vedligehold af varmen, det er jo ikke sikkert at de 10kW rækker.
Mit værksted står med 10 grader, så kan jeg hæve temperaturen til 20 på 3-4 timer, men det tager dage inden væggene er rigtig varme.
Man kan få et luft til luft pillefyr med en masse effekt, skal det gå hurtigt tror jeg ikke du må gå under 50kW, altså et fyr der kan æde lidt over 10kg i timen.
Kalorifere oliefyr er typisk mellem 30 og 70kW, til hurtig opvarmning skal bruges en masse effekt.
Hvis du skal bruge f.eks 100kW til opvarmning og vedligehold, skal du ved 70grader buffer som vi kan bruge ned til f.eks 40 grader så skal du have en buffer på 3000liter.
-
Det var en mulighed men så tror jeg også elregningen bliver der efter 😂
tror du det er billigere i piller?, Tror du undervurderer hvor meget energi der skal til at varme alle de kubikmeter op🤷♂️
-
Det kan sagtens være at jeg undervurdere det men det er derfor jeg skriver her inde for at prøve at blive klogere ::)
Ved bare at el er ret dyr lige i tiden ;)
-
Det kan sagtens være at jeg undervurdere det men det er derfor jeg skriver her inde for at prøve at blive klogere ::)
Ved bare at el er ret dyr lige i tiden ;)
Nu er energital jo heldigtvist faktuelle, så hvor meget energi der skal til for at varme op og vedligeholde kan regnes temmeligt præcist ud.
Dog uden jeg lige kan og vil kl. lidt i 6 hen over morgenkaffen.
I min ventilation sidder en vand varme flade på 4Kw den kan fyret ikke følge med om vinteren, hvis ikke den er åben absolut altid og får maks. flow.
Uanset hvad er varmeblæser og pillefyr ikke verdens bedste kombination. For at blæseren giver noget kræver den så højt fremløb som overhovedet muligt, gerne 80 grader og f.eks. en afkøling til 30 eller 40 grader retur.
Så bestemmes effekten af flow igennem den som flow * Dt og tager vi så med i beregningerne at effekten er større ved samme flow når luften er kold end når den varmes op, bliver det endnu sjovere, men igen.
Det er ikke en god kombination.
-
Mange tak for svaret :)
Min fornemmelse begynder og at være sådan at det ikke er den bedste sammensætning
-
Mange tak for svaret :)
Min fornemmelse begynder og at være sådan at det ikke er den bedste sammensætning
Måske du skulle have lavet gulvvarme, og så have accepteret det pilleforbrug der vil være der ved konstant varme.
En kammerat har bygget 120m2 værksted, også med loft til kip, 8m er mit gæt, han har gulvvarme på og holder 17-18° og det på et oliefyr, da værkstedet er nyt og max isoleret tager det ikke meget ekstra olie siger han.
-
Hvis din keddel må køre med en 16 kw brænder kunne det være en mulighed der er nogle brugte til salg rundt om i landet. Ellers kunne en anden løsning være en træpille brænde ovn der kan du sætte temp til selv starte ved en given temperatur
-
En anden Storm P løsning kunne være at "tune" brænderen til 14-16Kw på maks.
Så køre ventilatoren som VVB og sætte føleren på varmefladen i den.
Derefter et højt tillæg til kedeltemperaturen og en aggressiv P&I regulering på VVB drift, så fyret meget hurtigt kommer op på fuld drift.
Hvis det så skulle optimeres lidt kunne "man" selv indstille "ekstern snegl køretid" til det antal sekunder der kræves for 10Kw som køretid ved 50% ydelse og den drifttid der kræves for 16Kw til 100% drift.
Så vil fyret regulere rimeligt roligt indenfor de første 50% og give maks. gas hurtigt når blæseren køre, og fyret ville køre rimeligt roligt i drift uden blæseren kørende. Måske med lidt mere defensiv P&I regulering end normalt.
Det ville der skulle eksperimenteres lidt med, men det ville virke, selvom nogle mener der ALDRIG bør pilles ved autoberegneren.