Stokerforum
Pillefyr => Boink, Scotte, Woody, Biocomfort, RTB => Emne startet af: Harritz3527 efter Dec 25, 2013, 15:50
-
Jeg købte hus for snart 3 år siden og har i de 3 år registreret følgende forbrug hvert år. ca. 3000l olie samt 4 rummeter brænde til at opvarme en 1938 muremester villa på 240kvm.
Alt i alt kan man vel sige ca. 35.000kr i varme pr år.
Nu er beslutningen taget og den automatiske optankning af olie er afmeldt :)
De sidste par måneder har jeg læst en masse om pillefyr og min beslutning er, at jeg skifter min oliefyr ud med et Scotte Mini BS 10 eller 16KW pillefyr med beholder til 150kg piller.
Jeg har dog et par spørgsmål.
- Mit oliefyr er 12 år gammelt (ikke med kondenserende kedel) og mit håb er lidt at det gør det nemmere at "bytte" fyret ud med et pillefyr, men hvordan er det i praksis?
- Det skal siges at jeg for 1 år siden fik ny varmtvandsbeholder (Metro Kombi El / fyr på 160L.), samt fik skiftet en defekt ekspansionsbeholder.
- Hvor langtid skal jeg forvente at det tager at installere, eller nærmere, hvor mange dage skal jeg være uden varme?
- Mit nuværende oliefyr styre mine cirkulationspumper til radiatorvarme og pumpen til varmtvandsbeholderen, kan Scotte fyret også gøre dette, eller sætter man dem bare på 'AUTO'?
Og så er helt andet spørgsmål, som jeg håber nogen af jer kan kaste lys over :)
Mit hus er ikke udstyret med radiator ventiler (det er manuelle håndtag, som kan åbnes), så jeg har derfor besluttet at der skal sættes ventiler og termostater op med rumfølere osv. Satsningen bliver et Danfoss Living Connect, som i den nye version skulle være fornuftigt.
- Hvilke typer ventiler bruger man til sådan et gammelt hus, hvor der er støbejernsradiatore og i selvfølgelig et pillefyr til at lave varmen?
På forhånd tak.
God jul og godt nytår
Mvh Michael Olesen,
Frederikshavn
-
Det tager ca. en dag at bytte fyret.
Scotten kan styre pumpe.
Før du skifter radiator ventiler, så få lige en fagmand til at se om de nu også er den rigtige type ventil du har kig på.
Et det et et strengs anlæg kan du få problemer.
-
Hej Michael.
Der er hurtigt penge at spare :D, det kan kun gå for langsomt med at få installeret et pillefyr. :)
Jeg tvivler på at du skal bekymre dig om et-strengs anlæg, det er noget "moderne" stads, der blev på mode sidst i 70' og først i 80' Du har rimelig sikkert nogle solidt rør, både frem og retur akkurat som man lavede det i 38' ud fra radiator beskrivelsen, lyder installationen jo rimelig original.
Ud fra dit olie/træ forbrug, vil jeg anbefale 16kw, men en 10kw ville nok kunne gøre det hvis du stadig vil putte en pind i brændeovnen på de koldeste dage.
Du kunne spare lidt montørtimer, hvis du selv tømmer vand af anlægget, og fjerner det gamle oliefyr. Hvis Scotten så står ud-pakket og klar til montering så tager det ikke længe inden den er klar til start. Min smed brugte knap 5 timer. :) og der var en del rør arbejde.
Jeg vil ligesom Michael anbefale dig at få smeden til at se hvilken type ventiler du skal bruge. Elektronisk gejl er meget sjovt :D men det vigtigste må være at få termostater på, det kunne nok også have sparet lidt på olien ;)
MVH. Kenneth
-
Jeg har et 10 kw og et hus på 215 kvm der er isoleret efter moderne krav og på de koldeste vintre kan den kun lige følge med. Jeg ville anbefale et 16 kw taget betrækning at huset er gammelt og større og måske ikke top isoleret. Der sker jo ikke noget ved at det ikke kører på fuld blus hele.
-
Ja det ligger selvfølgelig i grænseområdet med størrelsen på brænderen... At vælge en stor brænder ud fra ideen om at "det er bedre at være på den sikre side", er dog ikke korrekt. En lille brænder kan brænde korrekt med lavere last end en stor, og derved er det nemmere at håndtere fyringen om sommeren...
Når det er sagt, så er det jo også en fordel, at brænderen kan følge med i de koldeste vintermåneder...
Er det ikke muligt at trimme en 10kW brænder til at yde lidt mere end den nominelle ydelse? Jeg tænker på at den lidt større 16kW brænder også bruges til 20kW, og for få år siden også til 24kW...
Mvh Steffen
-
Man skal selvfølgelig købe et fyr der passer bedst muligt og et 10 kw vil selvfølgelig være bedst om sommeren men man kan jo skruge et 16 kw ned til maks ydelse på 50% om sommeren hvis man vil så det ikke laver de store "16kw" udsving. Men ved ikke hvor meget han vil bruge fyret om sommeren kan se han har en kombikedel til varmt vand.
-
man skal lige huske at selv om du sætter en 16kwh til 50% vil den stadig køre 1,6 kwh. ved 10% jeg tror sagtens en 10kwh kan følge med . mvh erk
-
Ja selvfølgelig den vil bare ikke gå højere op end 50% i ydelse hvilket vil give en maks på 8 kw.
-
Normalt er det ikke nødvendigt at begrænse effekten, det klarer styringen selv.
Er der ikke brug for varmen, regulere den ned, og har man i en periode brug for mere varme, så er den jo til rådighed.
Man kan jo bruge urstyringen i overgangs tiderne.
-
Det gør mit skam også og det er da også klart det nemmeste men det var mere for at få en mere blød kurve. Hvis den nu skal fylde en 160 liters vvb og den brager afsted med 100% i en halv time og så ned og kører 20% igen i stedet for at kører 50% i 2 timer og så ned på 20% igen.
-
Tak for alle svarene.
Jeg talte i sidste uge med DVcenter.dk og fik i lørdags et tilbud tilsendt.
Det nye 16kw pillefyr monteres med følgende udstyr.
1. Vejr kompensering ( Styring af fremløbs temperatur efter ude temperatur)
2. Kompressor rens.
3. Semi rens af kedlen.
4. V 10 Styring med touch skærm.
5. Ildt styring.
6. Varmvands prioritering.
7. Røg føler.
8. Retur Føler.
18 timer til montering og 2500+ moms til fittings.
Pris i alt 45.000kr inkl. moms.
Er det fornuftigt?
Og så kommer guld spørgsmålet.. Hvis jeg alligevel skal investere 45.000kr, er det så ikke bedre og vente til april hvor den nye RTB kedel kommer og købe den i stedet? (mer pris på ca. 12.000kr)
På mit oliefyr er der 2 varmvandskredsløb. Et til VVB,et til radiatore og derfor sidder der også 2 cirkulationspumper. Jeg kan forstå at den ene skal fjernes, da der kun er en varmvandskreds i et pillefyr og der så monteres en "splitter" foran VVB. Er der en der kan smide en link til hvad det er for en sag, der håndtere temperaturen til VVB?
Mvh Michael
-
Jeg ved ikke om prisen er i orden, men det plejer den at være fra DVcenter, og de 18timer må jo være et overslag.
Men der er måske mulighed for besparelser.
Vejr kompensering, kan jeg ikke umiddelbart se nogen grund til. Styringen skruer jo selv op og ned alt efter behov.
Hvis du har en kompressor i forvejen kan du bruge den.
Iltstyring kan så absolut undværes.
Ekstra følere er ganske billige på Ebay.
De 2500 til fittings er faktisk lidt billigt i forhold til da jeg fik fyret monteret, men det tog kun 5 timer, da jeg havde fjernet alt det gamle, og havde gjort så meget klar som muligt.
Det er en 3 vejs ventil du skal bruge til at fordele mellem varmt vand og varme i hus. http://www.dvcenter.dk/varmesystemer/pillefyr-stokerfyr/pillefyr-scotte/vvb-prioriterings-kitt.html
Mvh. Kenneth
-
Tak for det hurtige svar.
Hvad gør vejr kompenseringen helt præcis? Jeg kan se at mit oliefyr også har det...
Jeg overvejer at købe en Jun Air lydsvag kompressor, som kan bruges til fyr og hobby/garage brug.
Iltstyringen har jeg også hørt er spild af penge.
Har du et link til følere på ebay?
Jeg har lige talt med Hedestoker.dk og deres pris var en helt anden (ca. 30k inkl. montering)
Tilbudet var dog uden:
- Vejr kompensering ( Styring af fremløbs temperatur efter ude temperatur)
- Kompressor rens.
- V 10 Styring med touch skærm.
- Ildt styring.
Mht V.7 vs V.10, så kan jeg forstå at det kun er større skærm samt touchscreen man får ekstra.. fordele / ulemper?
Og, så kan jeg se at flere nævner en trækstabilisator.. Mit hus er et 3 plans (kælder, stue og 1. sal) og fyret står i kælderen, så der vil sikkert være et stort træk fra skorstenen, men det er ikke noget jeg ved en masse om. Skal jeg bruge en trækstabilisator? eller måske 2?
Mvh Michael
-
Jeg kan ikke umiddelbart se nogen fidus ved vejr kompensation. Du har jo hele energien i huset, så om fremløbstemperaturen er 60 eller 70° kan jeg ikke se nogen forskel på. Ideen er at blande fremløbet med retur, helt på samme måde som i en blandesløjfe til gulvarme.
Jeg tror ikke der er fordele/ ulemper ved de to styringer. Jeg er utrolig glad for min gamle 6.09, det er blot tekst og meget overskueligt. Jeg ville også have haft en V10, men det trak jo ud et par år, og så blev jeg så glad for den jeg har. (dog mangler jeg udgange)
Selvfølgelig skal du have trækstabilisator, men start med en, det kan jo være det er nok. :)
Det var sørme en dyr kompressor :( og det er ikke meget luft den kan lave :( men skal man kun bruge kompressorrens og lappe en cykel en sjælden gang imellem, så går det jo nok.
Jeg har sådan en fætter. http://www.harald-nyborg.dk/p6771/selekta-kompressor-4-0hk-50-l den kan puste ting væk, og så kører den kun hver 3-4 dag når det kun er til kompressorrens. :D
Her er link til røgføler http://www.ebay.de/itm/PT1000-Rauchgasfuhler-400-C-1-Meter-Temperaturfuhler-/280389386344?pt=Systemkomponenten_Heizung&hash=item4148828068 men det er også nemt at finde retur og udefølere, og kan du lodde selv, så koster de under 10kr ved lavpriselektronik.
Hedestokers tilbud ligner mere den pris jeg gav for mit anlæg, men det er jo ikke de samme ting de har givet pris på ;)
-
Så vidt jeg kan forstå med styringen, er software versionen den samme selv om du har en 6.09?
Jeg har haft lånt sådan en Selekta 2,5HK, men for satan den larmer og da den skal stå i garagen, som er i kælderen, vil man kunne høre det i hele huset.
Kompresseren skal, som du er inde på, bruges til cyklen og kompressor rens. Det kan dog være at jeg en sjælden gang skal bruge den til at skrue en møtrik af med slagnøglen, men mon ikke der er nok luft i en ca. 11L's tank, til at den også kan klare det. (?)
Tak for linket, det vil jeg lige huske på.
Jeg er godt klar over at det ikke er samme pris, men jeg kan allerede nu se, at Hedestoker har givet 5000kr tilskud, hvor dvcenter"Kun" har givet 2000kr, så der er da en lille besparelse. Dernæst har Hedestoker givet fast pris på installationen (ca. 7500kr), hvor dvcenter har givet en pris på ca 12.000kr, (også en fast pris). Jeg vil selvfølgelig inden jeg køber, give dvcenter budet igen, så jeg får 2 ens tilbud. :)
-
@xkfc du nævner at man kan købe diverse følere ved lavpriselektronik - hvad hedder de der? evt. varenummer
-
Nææ du, jeg skal ikke have for mange slanger på, så kan min ikke engang klare luftnøglen >:( Så når sommer vinter dæk skal skiftes på bilerne, skal der lang forlængerledning og kort luftslange til, en gammeldags krydsnøgle klarer faktisk at skifte dæk, inden jeg har kompressoren bøvlet ud. :D så krydsnøglen vinder, det er der også lidt viking over ;D
Du skal op i 2 cylindre og 400V, ganske vist larmer det lidt, men det er ikke en irriterende lyd som de små kompressorer, og det kører sjældent. Det er vel ikke værre end bornholmeren ;D
Det er stor forskel på min gamle styrring og de nye 7 eller 10, og jeg kan da kun anbefale de nye. om man et til et par knapper eller touch er jo en smagssag.
Men de gør det samme, altså blander piller og luft, og de gør det lige godt, så jeg ville ikke spare én pille ved at skifte.
-
@xkfc du nævner at man kan købe diverse følere ved lavpriselektronik - hvad hedder de der? evt. varenummer
Allerførst skal jeg vide hvilken føler du mangler. PT1000 til røg, kan jeg ikke anbefale at lave selv, De skal presses da lodning nok ikke holder hvis røgen bliver varm.
Men KTY følerne er billige og nemme.
http://elektronik-lavpris.dk/p81799/KTY81-210_Temp._Sensor_2000R_-1_TO92/
-
Jeg har allerede bestilt en røgføler af autoriseret model :)
Det jeg godt kunne tænke mig at have er en føler på mit returrør (stopper det i samme dyklomme som føler til shunt) og måske en der kan vise temp udenfor eller også i rummet
Og da de som sådan ikke er 'mission critical' og jeg ikke er ukendt med en loddekolbe, så kunne jeg jo lige så godt selv lave dem og spare lidt der.
-
OK - men prisen hos lavpris elektronik er ca. 8 kr. højere end hos http://www.pc-elektronik.dk/shop/productinfo.asp?id=3093
Så helt lavpris er det nu ikke
Jeg har altid brugt http://www.pc-elektronik.dk eller http://www.el-supply.dk/ til mine indkøb.
Dem brugte jeg også da jeg var i solcenterbranchen og købte mange stumper til styringerne der.
-
Hej
Ang. vejr kompensering, jeg har hørt at det er blevet et lovkrav fra 1/9-2013 på ALT. Sågar hvis der bare skal skiftes en vvb, skal der også monteres vejrkompensering.
Den info stammer fra en vvsér, men jeg har ikke selv boret i det på nettet. Der må være nogen der ved noget???
-
Hej
Ang. vejr kompensering, jeg har hørt at det er blevet et lovkrav fra 1/9-2013 på ALT. Sågar hvis der bare skal skiftes en vvb, skal der også monteres vejrkompensering.
Den info stammer fra en vvsér, men jeg har ikke selv boret i det på nettet. Der må være nogen der ved noget???
Det lyder for dumt til at være sandt :'( men med en rød regering ved man aldrig ;D Det ville dog undre mig da det virker helt meningsløst. på fjernvarme kunne der måske være en lille fordel ved at sænke fremløbet, da du så også sænker returen.
-
OK - men prisen hos lavpris elektronik er ca. 8 kr. højere end hos http://www.pc-elektronik.dk/shop/productinfo.asp?id=3093
Så helt lavpris er det nu ikke
Jeg har altid brugt http://www.pc-elektronik.dk eller http://www.el-supply.dk/ til mine indkøb.
Dem brugte jeg også da jeg var i solcenterbranchen og købte mange stumper til styringerne der.
Ja for søren, det er da ved pc-elektronik de skal købes ;)
-
Ja ikke :)
Men hvis man vil sætte en op udendørs så skal den nok stoppes i et eller andet beskyttende hvis man da ikke sætter den op under udhænget.
-
Hej
Ang. vejr kompensering, jeg har hørt at det er blevet et lovkrav fra 1/9-2013 på ALT. Sågar hvis der bare skal skiftes en vvb, skal der også monteres vejrkompensering.
Den info stammer fra en vvsér, men jeg har ikke selv boret i det på nettet. Der må være nogen der ved noget???
Det lyder for dumt til at være sandt :'( men med en rød regering ved man aldrig ;D Det ville dog undre mig da det virker helt meningsløst. på fjernvarme kunne der måske være en lille fordel ved at sænke fremløbet, da du så også sænker returen.
Hej
Jamen jeg er fuldstændig enig. Men den skulle være god nok, vvseren havde udtalt at han end IKKE måtte montere en vvb idag uden at der skulle laves vejrkompensering i en eller anden form.
I samme historie var også at der i forbindelse med hussalg skulle laves vvs tjek, på samme måde som der i dag er el-tjek. Dog ikke vedtaget endnu, men skulle komme. :-\ :-\ :-\
-
Nu kan jeg ikke lige se hvad for et Scotte pillefyr du skal have ,ud over det er et 16 kw , hvis du skal have et med separat silo så vælg den største hvis du har plads ,så man kan forlade hjemmet 10-14 dage uden og skal have nogle til og fylde piller på , med hensyn til kompresor kan du bare købe en alm kompresor og sætte et tænd/sluk ur på så den kun starter på et bestemt tidspunkt så den ikke starter midt om natten ;)
-
Jeg kan høre at jeg skal spare de 500kr :)
Nu er jeg kommet så langt at jeg skal have fundet ud af hvad jeg skal have indkøbt. :) Her kunne jeg tage en snak med dvcenter eller hedestoker, men jeg vil egentlig gerne have styr på tingene, inden jeg får snakket med dem.
1 stk Scotte MINI med 200L magasin og V.7 styring pris ca. 26.000kr
1 stk VVB Prioritering (3 vejs) pris ca. 700kr
1 stk Kompresserrens sæt uden kompressor pris ca. 500kr
Så er der en installationspakke, som indeholder en masse ting:
1 Stk. 18 Liters trykekspansion (Har jeg fra Oliefyret)
1 Stk. Samlesæt for trykekspansion (Har jeg fra Oliefyret)
1 Sæt Monteringsbeslag for trykekspansion (Har jeg fra Oliefyret)
1 Stk. Smedegaard 25/40 -180 AA Lavenergipumpe (Har jeg fra Oliefyret)
1 Sæt 3/4" Unioner for cirkulationspumpen (Har jeg fra Oliefyret)
1 Stk. Universal rør/mur trækstabilisator (Den skal jeg bruge)
2 Stk. Dykrør til black star kedlen (Skal jeg bruge dem?)
1 Stk. Eltænder (går ud fra det er en ekstra?)
1 Stk. Fotocensor (går ud fra det er en ekstra?)
1 Stk. Kedelshunt (20-60 Grader) (Hvad går den ud på?)
Hvad mangler der ellers? Røgmåler? VVB temperatur måler, så jeg kan se det på fyrets interface?
Mvh Michael
-
Nu kan jeg ikke lige se hvad for et Scotte pillefyr du skal have ,ud over det er et 16 kw , hvis du skal have et med separat silo så vælg den største hvis du har plads ,så man kan forlade hjemmet 10-14 dage uden og skal have nogle til og fylde piller på , med hensyn til kompresor kan du bare købe en alm kompresor og sætte et tænd/sluk ur på så den kun starter på et bestemt tidspunkt så den ikke starter midt om natten ;)
Hej Bjarne.
Jeg skal have et 16kw med 200L magasin, såi tilfælde af ferie osv, vil jeg bruge mobil appen, til at slukke fyret eller sætte det i ferie mode. (Går ud fra at man kan det :)
-
Du kan godt slukke fyret ,jeg ved ikke hvad du mener med ferie mode :-\
-
Du kan godt slukke fyret ,jeg ved ikke hvad du mener med ferie mode :-\
Mit oliefyr har en feriemode, hvor den sænker temperaturen til et eller andet lavt, uden at huset tager skade :)
-
2 Stk. Dykrør til black star kedlen (Skal jeg bruge dem?) Ja, det er dem kedelføler og overkogssikring monteres i.
1 Stk. Eltænder (går ud fra det er en ekstra?) Jeps
1 Stk. Fotocensor (går ud fra det er en ekstra?) Jeps
1 Stk. Kedelshunt (20-60 Grader) (Hvad går den ud på?) Kedelen skal monteres med en shunt for at sikre den mod tæring. Se evt. installationstegning i manualen på www.nbe.dk
Hvad mangler der ellers? Røgmåler? VVB temperatur måler, så jeg kan se det på fyrets interface? Røgtemperatursensor er en go' ting. VVB temperatursensor er en del af VVB prioriteringskittet.
Mvh Michael
Mvh
Emil Mølgaard
-
Hvad mangler der ellers? Røgmåler? VVB temperatur måler, så jeg kan se det på fyrets interface? Røgtemperatursensor er en go' ting. VVB temperatursensor er en del af VVB prioriteringskittet.
Tusind tak, jeg vil tage sådan en med :)
Mvh Michael
-
Desværre har jeg nu efter indkøb fundet ud af at at KTY følere åbenbart ikke dur til version 7 og 10 styringer ???
OK - men prisen hos lavpris elektronik er ca. 8 kr. højere end hos http://www.pc-elektronik.dk/shop/productinfo.asp?id=3093
Så helt lavpris er det nu ikke
Jeg har altid brugt http://www.pc-elektronik.dk eller http://www.el-supply.dk/ til mine indkøb.
Dem brugte jeg også da jeg var i solcenterbranchen og købte mange stumper til styringerne der.
Ja for søren, det er da ved pc-elektronik de skal købes ;)
-
Jeg troede kun at det var kedeltemp. indgangen der ikke kunne benytte KTY.
Du kan vælge forskellige følertyper i styringen, hvilke kan du vælge?
Mit gæt er at der så skal bruges NTC 10k http://www.ebay.com/bhp/ntc-10k
Men NBE laver om på chippene, så man er nød til at finde ud af hvad netop ens egen chip kan styre.
Mvh. Kenneth
-
Korrekt ;)
...v7'ere og v10'ere understøtter kun KTY-følere på skakttemperatur.
Resten er NTC og så lige PTC som ekstra mulighed på røggastemperatur.
Hilsen
Michael
Desværre har jeg nu efter indkøb fundet ud af at at KTY følere åbenbart ikke dur til version 7 og 10 styringer ???
OK - men prisen hos lavpris elektronik er ca. 8 kr. højere end hos http://www.pc-elektronik.dk/shop/productinfo.asp?id=3093
Så helt lavpris er det nu ikke
Jeg har altid brugt http://www.pc-elektronik.dk eller http://www.el-supply.dk/ til mine indkøb.
Dem brugte jeg også da jeg var i solcenterbranchen og købte mange stumper til styringerne der.
Ja for søren, det er da ved pc-elektronik de skal købes ;)