Stokerforum

Pillefyr => Andre træpillefyr => Emne startet af: kaan efter Dec 21, 2020, 08:15

Titel: Platinum bio controller til NBE V7
Indlæg af: kaan efter Dec 21, 2020, 08:15
Hej
Jeg har en Platinum bio controller hvor displayet er gået i så har jeg tænkt på at bygge en NBE V7 på i stedet for men jeg er lidt i tvivl om udgangene på styringen kan klare den størrelse motor kostrewa køre med.... Er der nogen der har erfaring med det?

Mvh Kasper
Titel: Sv: Platinum bio controller til NBE V7
Indlæg af: xkfc efter Dec 23, 2020, 01:45
Udgangs triac'erne er for det meste 10A, altså 2300W, men strømmen til printet er begrænset til en 4A sikring så samlet set har du 920W til rådighed. Det er altid muligt at sætte et ekstra solid state relæ på udgangen, altså lave en ekstra styring.

Jeg kender ikke teknikken i dit fyr, men NBE styringen er designet til NBE brænderen, så bruger man den til et andet fyr, skal man være sikker på at sikkerheden er i orden, er du det mindste i tvivl anbefaler jeg at du køber en ny original styring  :)

EDIT
Nå, fandens så hurtigt man bliver nysgerrig  ;D

Jeg har lige bladret din manual igennem, og det ser faktisk ud til at teknikken er grundlæggende ens, så med en del teknisk snilde kan det nok lade sig gøre.

Du bør dog konsultere din skorstensfejer for at høre om der er noget med godkendelse og dit forsikringsselskab, det er rart at være sikker på at brandforsikringen er gældende hvis der er noget du overser, og der sker noget fatalt.

Men teknisk, med en NBE styring og utility, burde det kunne komme til at virke.
Titel: Sv: Platinum bio controller til NBE V7
Indlæg af: kaan efter Jan 04, 2021, 17:39
Hej xkfc

Tak for info. Jeg har fået den skiftet og den køre som en drøm

Mvh Kasper
Titel: Sv: Platinum bio controller til NBE V7
Indlæg af: 383CI efter Jan 04, 2021, 17:52
Hej xkfc

Tak for info. Jeg har fået den skiftet og den køre som en drøm

Mvh Kasper

Det er godt gået. Dog ville jeg alligevel, meget kraftigt, overveje at sætte solid state "relæer" på de motorer der ikke er regulerede.
Hver eneste gang de starter op trækker de en stor startstrøm. Altså flere gange i minuttet trækkes 6xnominel strøm igennem de ganske små printbaner.
Oven i den strøm der i forvejen forsyner blæser og under optænding også eltænderen.

Det er muligt sikringen kan holde til det. Den har en indbygget, og beregnet, træghed og kan køle af hver gang der er pause.

Det er ikke sikkert banerne kan det, så netop med den driftform ville jeg være meget bekymret for printbanerne, på både kortere og længere sigt.