Forfatter Emne: Meget lidt varmt vand???  (Læst 12195 gange)

0 Medlemmer og 2 Gæster læser dette emne.

Offline noriceforme

  • Prof
  • ***
  • Indlæg: 38
  • Respekt optjent: +0/-0
Meget lidt varmt vand???
« Dato: Dec 17, 2012, 06:02 »
Hej jeg har et 10kWh Woody v6.67 på Blackstar S. Fyret kører klippestabilt, har en kedeltemperatur på 60 og varmer fint huset op. Alle radiatorer er varme. MEN der genereres meget lidt varmt vand. Der er lige nok til at én person kan gå i bad. Tappetemperaturen er 50 grader - i kort tid. Herefter daler tappetemperaturen til 30-35 grader. Problemet er nyt, sidste vinter var der ikke det der mindede om problemer. Min varmtvandsbeholder står på loftet godt isoleret men er nok 25 år gammel. Mit pilleforbrug er steget gevaldigt og jeg ligger på omkring 30 kg i disse dage trods "lune" vintertemperaturer.

pillefyr.nordjysk-bioenergi.dk/dev/showmain.php?mac=jesper
_____________________________
10kWh Woody v6.67 på Blackstar S

Offline xkfc

  • Top of the pop
  • *****
  • Indlæg: 4263
  • Respekt optjent: +162/-22
    • mit fyr
Sv: Meget lidt varmt vand???
« Svar #1 Dato: Dec 17, 2012, 08:22 »
Hvordan er VVB tilsluttet? direkte? termostat? styring?
Hilsen Kenneth
16kw Scotte V7, opop H418 24nov09 Herd: standart; Sommer; BB176, kompressor rens.
94' - 09' twinheat m20 85'
**2stk TRÆKSTABILISATOR** ;-)
200m2 23°/76m2 8-22° 1plan 1922 ca. 6 ton.
metro160combi + metro110combi
http://stokercloud.dk/dev/xkfcv7.html

Offline Ole S

  • Top of the pop
  • *****
  • Indlæg: 1083
  • Respekt optjent: +25/-4
Sv: Meget lidt varmt vand???
« Svar #2 Dato: Dec 17, 2012, 09:05 »
Hej
Nu skriver du ikke, hvor stor din beholder er. Men er den nu halvt fyldt med kalk, og varmelegemet ligeledes er kalket godt til, så er et nok begrænset, hvor meget varmt vand du kan hive ud af den.
Mvh Ole S.

Multi22 på Viadrus 150l. vvb
105 kvm plus 40 uisoleret værksted

Offline noriceforme

  • Prof
  • ***
  • Indlæg: 38
  • Respekt optjent: +0/-0
Sv: Meget lidt varmt vand???
« Svar #3 Dato: Dec 17, 2012, 09:23 »
Tanken rummer 110 liter vand.
Der er ingen termostat på den.
Temperaturen er målt ved tappested/vandhane.
Problemet er kommet efter en rengøring af fyret, men altså fra den ene dag til den anden. Kan det være cirkulationspumpen, der har svært ved at sende vandet 3 meter op?
_____________________________
10kWh Woody v6.67 på Blackstar S

Offline xkfc

  • Top of the pop
  • *****
  • Indlæg: 4263
  • Respekt optjent: +162/-22
    • mit fyr
Sv: Meget lidt varmt vand???
« Svar #4 Dato: Dec 17, 2012, 10:51 »
Der kan være en luftlomme har samlet sig i VVB, prøv at udlufte den ;)

Pumpen kan fint sende vandet op, det kan faktisk cirkulere op uden pumpe, bare der er vand nok på anlægget. Og her er måske en andet ømt punkt, er der vand nok på dit anlæg?

Trykmåleren på OPOP kedlen er ikke verdens bedste kvalitet (for at være lidt diplomatisk :D). Hvis du har lukket ekspantion kan der typisk være en lidt bedre trykmåler i forbindelse med ekspantionsbeholderen.
« Senest Redigeret: Dec 17, 2012, 11:17 af xkfc »
Hilsen Kenneth
16kw Scotte V7, opop H418 24nov09 Herd: standart; Sommer; BB176, kompressor rens.
94' - 09' twinheat m20 85'
**2stk TRÆKSTABILISATOR** ;-)
200m2 23°/76m2 8-22° 1plan 1922 ca. 6 ton.
metro160combi + metro110combi
http://stokercloud.dk/dev/xkfcv7.html

Offline noriceforme

  • Prof
  • ***
  • Indlæg: 38
  • Respekt optjent: +0/-0
Sv: Meget lidt varmt vand???
« Svar #5 Dato: Dec 17, 2012, 13:23 »
Jeg holder ca. to bar på anlægget. Det mister ikke en dråbe vand.
Jeg har to trykmålere på og de viser det samme.
VVB'en har jeg udluftet et par gange over den sidste uges tid, og hver gang har den sendt en lille smule varmt vand ud...
Jeg har vedhæftet et billede, der viser en noget svingende drift... Pilleforbruget er gået op med 40-50% siden sidste rengøring.
_____________________________
10kWh Woody v6.67 på Blackstar S

Offline Ole S

  • Top of the pop
  • *****
  • Indlæg: 1083
  • Respekt optjent: +25/-4
Sv: Meget lidt varmt vand???
« Svar #6 Dato: Dec 17, 2012, 15:31 »
Hej
Måske det sidder en prut luft og driller et sted. Prøv evt. at lukke for ALT undtagen vvb, og pumpen op på fuld skrald, og lad det kører en tid, evt prøv at slukke og tænde pumpe nogle gange. Så skulle du gerne tvinge alt luft ud.
Mvh Ole S.

Multi22 på Viadrus 150l. vvb
105 kvm plus 40 uisoleret værksted

Offline noriceforme

  • Prof
  • ***
  • Indlæg: 38
  • Respekt optjent: +0/-0
Sv: Meget lidt varmt vand???
« Svar #7 Dato: Dec 18, 2012, 19:17 »
Nu er den luftet ud... der kom meget lidt luft ud. Lod den løbe i 1 min. Men ingen forskel i temperatur.
Alle radiatorer er slukket og pumpen kører fuld skrald, men ingen forskel i i temp.

Jeg slukkede så for cirkulationspumpen til det "varme" vand og nu er temperaturen så steget til 50 grader ved tappested?
Kan det være den kørende pumpe, der har nedkølet vandet?
_____________________________
10kWh Woody v6.67 på Blackstar S

Offline Ole S

  • Top of the pop
  • *****
  • Indlæg: 1083
  • Respekt optjent: +25/-4
Sv: Meget lidt varmt vand???
« Svar #8 Dato: Dec 18, 2012, 19:31 »
Hej
Har du cirkulation på det varme brugsvand.
Mvh Ole S.

Multi22 på Viadrus 150l. vvb
105 kvm plus 40 uisoleret værksted

Offline noriceforme

  • Prof
  • ***
  • Indlæg: 38
  • Respekt optjent: +0/-0
Sv: Meget lidt varmt vand???
« Svar #9 Dato: Dec 18, 2012, 19:56 »
ja, det er den pumpe jeg har slukket for
_____________________________
10kWh Woody v6.67 på Blackstar S

Offline Ole S

  • Top of the pop
  • *****
  • Indlæg: 1083
  • Respekt optjent: +25/-4
Sv: Meget lidt varmt vand???
« Svar #10 Dato: Dec 18, 2012, 20:42 »
Hej
Noget kunne tyde på at du har et voldsomt varmetab i dine rør, hvis du har 60gr i vvb og kun 50 ved tappested. Når pumpen trækker vandet rundt taber det sin temp, men det blir jo konstant varmet op igen i vvb, så jeg mener ikke at det skulle være et problem med cirkulation på vandet.
Men jeg mener altså ikke at du skal tabe 10gr, hvis du tager en hane tæt på vvb, har aldrig målt mit eget, men vil da mene at tabet holder sig inden for nogle ganske få gr.
Mvh Ole S.

Multi22 på Viadrus 150l. vvb
105 kvm plus 40 uisoleret værksted

Offline scotten

  • Top of the pop
  • *****
  • Indlæg: 545
  • Respekt optjent: +12/-3
  • På piller
Sv: Meget lidt varmt vand???
« Svar #11 Dato: Dec 22, 2012, 04:59 »
Hej
Har lige et par spørgsmål til din installation.
Hvordan styrer du din returtemperatur ?
Hvis det er en termostatisk 3vejs fætter kan du prøve at hæve kedeltemp så du er sikker på at den åbner helt op for returen.

Hvilken cirk.pumpe har du på kedelvandet, og hvad er den indstillet på ?
Hvis det er en selvregulerende kan du prøve at sætte den på fast hastighed, på nogle smedgård pumper skal have låget af, der sidder 2 dip switche de skal begge stå i off så kan du selv bestemme farten.

Cirkulationen på det varme vand, hvordan er returløbet tilsluttet på vvb,
direkte i beholderen på en tilslutning beregnet til dette eller på koldt vand ind ?
Hvis den er monteret på koldt vand ind i beholderen, kan det være kontraventilen der hænger, så du får koldt vand med i cirk.røret når du tapper varmt vand.

Ved godt at dettte ikke forklarer dit øgede pilleforbrug, men et bud på dit manglende varme vand.

Hilsen Anders

Offline scotten

  • Top of the pop
  • *****
  • Indlæg: 545
  • Respekt optjent: +12/-3
  • På piller
Sv: Meget lidt varmt vand???
« Svar #12 Dato: Dec 22, 2012, 05:51 »
Hvad skete der lige her med din ønskede kedeltemperatur  O0

Offline MFEER

  • Begynder
  • *
  • Indlæg: 1
  • Respekt optjent: +0/-0
Sv: Meget lidt varmt vand???
« Svar #13 Dato: Jan 21, 2023, 21:15 »
Hej, ser ud til jeg har samme problem. Fyret kører. Kedlen er 70 grader. Det varme vand forbliver omkring 38 grader. Plejer at komme op på 50-60 stykker. Luft er taget ud af VVB. Fandt du en løsning?
Mvh. Mads