Hej,
Jeg er principielt helt enig i forslaget

...det eneste jeg lige vil påpege er samspillet mellem termostatventilen på VVB'en og sommer-VVB drift.
Termostatventilen skal sættes højere end ønsket VVB-temperatur, helt som foreslået, da termostatventilen ellers vil lukke for opvarmningen af VVB'en før den er oppe på den ønskede temperatur set fra fyret, hvilket vil resultere i at fyret fortsætter med at køre.
Et spænd på 3
oC mellem ønsket VVB-temperatur og termostatventilens indstilling er nok ikke tilstrækkeligt, da termostatventilen jo ikke er en ON/OFF ventil men en analog regulering.
Det betyder at den begynder at lukke stille og roligt noget før den indstillede temperatur er opnået.
Mit forslag er at når man kører med termostatventil til VVB'en, så bruger man den om vinteren (i fyrings sæsonen) og så ikke VVB-styring samtidig, om sommeren derimod (udenfor fyrings sæsonen) kører man VVB-styring og åbner termostatventilen helt, eller endnu bedre, tager termostathovedet af.
Hilsen
Michael
Har lige været væk lidt, så har derfor ikke svaret.
Men du har en ønsket VVB på 52 grader, så et pumpe stop på 55-58 grader skulle være rigelig fint. Så kan du da hente de sidste 12-15 grader ud af kedlen.
Nu ved jeg så ikke hvad din thermostat ventil står til, men fyret lukker jo ned ved en VVB på 52, hvis ikke der er behov for varme og en VVB skal helst nå mindst 55 for at undgå legionella bakterier.
Mit forslag til dit setup på sommerdrift er!
Thermostatventil på 58 grader.
Ønsket VVB på 55grader diff mellem 5 og 8 grader (kommer an på hvor langt du kan gå ned, uden at lide på comfort siden)
Pumpestop på 60 grader, hvis du kan se at der stadig er plads kan den nok godt stilles lidt længere ned, (men nok ikke under de 57 som thermostatventil står til).
Den er hævet til 80 grader.
Har termostatventil der regulerer vvb ved almindelig drift, har ikke separat forsyning til gulvvarme,
så det bliver et større anlægsarbejde for at bygge om på det.
Hilsen Anders