Forfatter Emne: Langsom regulering, alt for høj fremløbstemperatur  (Læst 1688 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline jesperlambert

  • Øvet
  • **
  • Indlæg: 19
  • Respekt optjent: +0/-0
Kære kloge hoveder :)

Jeg døjer med, at min fremløbstemperatur ikke reguleres hurtigt nok. Det sker typisk, når fyret får fra vvb til drift. Selvom overlap og forblik i vvb drift får fyret ned i effekt, kommer der voldsomt varmt vand i radiatorerne og fremløbstemperaturen bliver alt for høj, da ventilen når slet ikke at regulerer hurtigt nok ned. Det medfører at fyret kommer lidt i ubalance og har svært ved at finde tilbage i "almindelig drift" med en mere konstant position på vejrkompenceringsventilen og ydelsen. Jeg har justeret på P'led for vejrkompenceringen. Det bedste vurderer jeg er 0.2 da alt højere giver større udsving og meget pendlen op og ned.

Nogle ideer til, hvordan jeg kan komme videre og slippe for alt for varmt fremløb efter vvb drift?

På forhånd tak

Jesper

Offline 383CI

  • Top of the pop
  • *****
  • Indlæg: 1412
  • Respekt optjent: +54/-286
Sv: Langsom regulering, alt for høj fremløbstemperatur
« Svar #1 Dato: Jan 16, 2020, 21:27 »
Jeg forstår ikke lige hvordan vejrkompenseringen spiller ind, men det tyder på du har alt for meget P i forhold til I. Eller omvendt, jeg kan ikke se tallene. Specielt i VVB drift hvis fyret i for langsom til at reagere på VVB drit og komme ned i effekt igen.
 
Personligt har jeg aldrig forstået meningen i VVB drift, specielt om vinteren.

Der sker jo det at "man" gasser fyret op med en voldsom P for at få temperaturfaldet kompenseret. Så går fyret op i ydelse samtidigt med det kobler radiatorer fra så huset står uden varme.

Så har du f.eks. 10Kw som VVBen ikke kan tage. Når den så lukker og ikke tager mere varme skal radiatorene lige pludeselig tage alt den effekt, så bliver de for varme som du beskriver.

Så det der sker er helt forudsigeligt, men uanset er forholdet P&I imellem skævt. 

Prøv evt. at lave VVB drift lig med almindelig drift, så får du en ide om det er VVB drift der er problematisk eller almindelig drift og slå vejrkompenseringen fra. Jo mere der kan trække fra og lægge til jo mere kan komme i (u)balance.
Blackstar+ 10Kw V13 (ilt)styring, kompressorrens og diverse følere.


6,7Kw solceller 120 vakkumrør, 300L  193/45 grader. Varmeinstallation styret af Arduino Mega

Mangler du alternativ til den alt for dyre Denso lampda sensor, og / eller vil være med til at teste et alternativ så skriv privat.

Offline jesperlambert

  • Øvet
  • **
  • Indlæg: 19
  • Respekt optjent: +0/-0
Sv: Langsom regulering, alt for høj fremløbstemperatur
« Svar #2 Dato: Jan 16, 2020, 22:06 »
Vejrkompenseringen har det med sagen at gøre, at den styre den ventil der blander retur and og vand fra fyret til den endelige fremløbstemperatur.

Vil du ikke uddybe vvb drift snakken? For jeg forstår ikke helt hvad du mener.

Fyret kommer fint ned i effekt efter vvb. Problemet opstår når ventilen regulerer op og ligepludselig ikke når at regulerer ned igen. Sjovt nok er det lavet sådan, at den åbner åbner og åbner indtil temperaturen er opnået. Så snart den er nået lukker den. Der er ikke en gylden middelvej hvor den forsøger at afvøde overtemperatur ved at begynde lukning lidt tidligere end setpunkt.

Offline 383CI

  • Top of the pop
  • *****
  • Indlæg: 1412
  • Respekt optjent: +54/-286
Sv: Langsom regulering, alt for høj fremløbstemperatur
« Svar #3 Dato: Jan 17, 2020, 14:30 »
Jeg ved godt hvordan vejrkompenseringen virker, jeg bruger funktionen til gulvarmeregulering og det køre temmelig skarpt.
Det var hvordan den har indflydelse på dit system jeg lige stussede over.
Hvis det er "endeligt" fremløb den ikke får reguleret hurtigt nok ned er det vel (PI?) regueringen af vejrkompenseringen der er forkert?

Hvis det er selve kedlen der ikke kommer ned i temperatur, og det ikke er den PI regulering den er gal med er der en mulighed for det er det VVB "problem" jeg snakker om.

Når VVB`en kobler ind belaster den lige pludseligt hele systemet meget. Hvis du så har VVB prio(den jeg ikke fatter hvorfor "man" bruger og slet ikke om vinteren) sker der det at fyret går på VVB drift og dermed til en mere aggressiv regulering.
Så falder temperaturen rimeligt hårdt fordi VVBèn trækker en masse varme.
Så gasser den aggressiv PI regulering dosseringen op og hamre noget effekt af, så kedeltemperaturen kan komme op i en fart.
Samtidig kobler VVB prioteringen over så alt det varme fremløbsvand ryger i VVBèn (huset står uden varme)
VVB belaster fortsat fyret så det skruer op for indfyringen så effekten stiger f.eks. til 6-7 Kw VVBèn kan kun tage 3-4  men det går fint så længe fyret har noget at indhente da vi startede med et rimeligt drastisk fald i temperaturen.
Men temperaturen stiger i VVB og ligeledes bidrager den ekstra effekt til at temperaturen hæves i kedlen ved f.eks 7Kw og huset står stadigt uden varme

Så når VVB når sin temperatur lukker den pludseligt og kobler huset ind igen.

Det køre stadigt med 7Kw men nu er vi tilbage på den langsomme regulering, dermed skruer det langsomt ned igen fra de 7 Kw, problemet er jo så hvis huset ikke tager mere end 3 Kw, så er der 4 i overskud der kommer til at hænge og kun langsomt aftager.
Så har du overhedningen af kedlen og evt. fremløb.
Groft skitseret.

Mit fyr på 10Kw kan sagtens trække både fuld skrald på 110m2 gulvvarme, en 3Kw pladeveksler i ventilationen og VVB uden at køre med VVB protiering eller hissig PI på VVB drift, og/men står min ventilation uden varme NU når den kalder koster det en varmeflade da den frostsprænger omgående.

Men som jeg huser dine kurver ville jeg umiddelbart så den vejrkompensering fra og få fyret til at køre roligt. Lige nu har du både VVB drift og vejrkompenseringen som ubekendte og kommer de i svingninger bliver det lort.
« Senest Redigeret: Jan 17, 2020, 14:33 af 383CI »
Blackstar+ 10Kw V13 (ilt)styring, kompressorrens og diverse følere.


6,7Kw solceller 120 vakkumrør, 300L  193/45 grader. Varmeinstallation styret af Arduino Mega

Mangler du alternativ til den alt for dyre Denso lampda sensor, og / eller vil være med til at teste et alternativ så skriv privat.

Offline Leif P

  • Beta tester
  • Top of the pop
  • *
  • Indlæg: 1295
  • Respekt optjent: +35/-7
Sv: Langsom regulering, alt for høj fremløbstemperatur
« Svar #4 Dato: Jan 17, 2020, 23:29 »
At det får en stigning, så et dyk, og til sidst en stigning i ydelse igen, er ganske normalt hvis man kører med VVB prio., men hvis du kan leve med at fyret ikke er så hidsig med at regulere, som den ser ud til at gøre, så sænk P og I.
Giver 383CI ret i at om vinteren er det bedre at køre udenom 2 eller 3 vejs ventil, men via en alm. termostatventil, for så undgår man de store udsving efter VVB prio :)
mvh Leif
bolig 85 m2
Forventet forbrug 2700 kg
10 kw BS1016 V. 13.xx
sommerrist. kompressorrens. Keramisk eltænder.
VVB prio. 2 vejs.
250 liters rød silo. Før minitank.
Stålskorsten 130 mm. 2 stk. træk stabilisatorer.
Danfoss TVM-H som retur shunt (anbefalet af MHES, og det virker perfekt), og fået kontraventiler på i forbindelse med ventiler på VVB, så det er tæt i modsat retning, og derved kan opnå 70 grader i kedel. og retarder isat igen.
300 L VVB. Solvarme 30 rør.
Employed at R&D LEGO Group as specialist technician
http://stokercloud.dk/dev/lilleduv13.html