Stokerforum

Stoker => Stoker => Baxi => Emne startet af: Marlene efter Feb 10, 2020, 17:10

Titel: Smelter sneglen :-(
Indlæg af: Marlene efter Feb 10, 2020, 17:10
Jeg er helt og aldeles uvidende om pillefyr:

Jeg har et Baxi TPK(måske) som har kørt godt i årevis. Nu er det pludselig begyndt at smelte røret der forbinder pillesneglen og fyret.
Varmen kommer ligesom den forkerte vej..

Hvad gør jeg?

Håber nogen kan hjælpe
Titel: Sv: Smelter sneglen :-(
Indlæg af: 383CI efter Feb 10, 2020, 17:23
Uden at kende fyret og brænderen kunne det være en mulighed at den snegl der, evt. køre pillerne ind i brænderen ikke køre som den skal, så pillerne bliver liggende udenfor selve brænderpladen.
Hvis du kan køre den manuelt, og hvis den er der, sneglen altså og det ikke er en "fald brænder" så prøv at køre med den. Hvis det er samme model som på de forskellige modeller her kan det være en kondensator der er træt.

Så led evt. efter en lille sort "klods" med 2 ledninger nede i brænderen. Det kan også være en rund "tank" i begge tilfælde kan der står noget med uF på den. Hvis det er tilfældet det er her problemet er skal den bare skiftes.

Det kan også være skorstenen, eller brænderen, der er stoppet på et eller andet plan. Så er der mindre  modstand for blæseren ved at sende overtrykket bagud. Se efter om der evt. er nogle spjæld eller andet der er lukket i afgangen.


Hvor voldsomt er det? og er der sket noget i perioden op til?

 
Titel: Sv: Smelter sneglen :-(
Indlæg af: Bjarne Larsen efter Feb 15, 2020, 02:19
Prøv og gå på www.stokerpro.dk/ og spørg ,der er nogle der ved alt om et Baxi .
Mit bedste bud er et relæ til snegl der er slidt op .