Hej,
Jeg forstår godt din fremgangsmåde, men det er altså ikke en korrekt metode.
Mest af alt er problemet med den metode du har brugt, at den bliver et gennemsnit af forbrændingen ved ukendte drifteffekter.
Som skrevet tidligere, skal fyret indstilles efter CO
2/O
2 niveau.
Det gøres efter afvejning af sneglen, ved at blæsertal indstilles ved hhv. 10% effekt, 50% effekt og 100% effekt.
Når du ikke har en ilt-sensor monteret skal der altså en røggasanalysator til, alternativt skal du investere i ilt-styring, hvilket jeg absolut vil anbefale dig.
Selv om du ikke har skiftet træpiller eller justeret på fyret, kan forbrændingen sagtens have ændret sig.
Typisk er tilsmudsning af kedlen indvendigt årsagen, specielt tilsmudsning af retarder-pladerne, men også tilsmudsning af røgrøret kan være årsag.
Fyret bør tilses/renses årligt, ved at toppen tages af og retarder-pladerne tages op.
Dette er en del af det årlige serviceeftersyn.
...og så skal der selvfølgelig være en velfungerende trækstabilisator i røgrør eller skorsten.
Din kedeltemperatur er i øvrigt så lav at du umuligt kan opretholde den nødvendige minimum temperatur på returen, som medfører at du får kondensering i kedlen med tæring som følge, og samtidig øget tilsmudsning af kedel/retarder-plader.
Hilsen
Michael
Tak for svar
Jeg har foretaget den omtalte måling af sneglen over 6 min. af flere om gange for 6-8 mdr. siden. Den mængde afvejningen sagde resulterede hver gang i alt for mange ubrændte træ-piller, og en alt for hurtig fyldt askebeholder der efter. Jeg har selv efter-justeret ved at hæve mængden for at få en optimal forbrænding baseret på askens udseende/form, hvilket jeg lykkedes ved med de 1810 gram.
Dette har fungeret helt fint i 6 mdr. selv i kolde perioder som i november/december - 2017, hvor der har været minus grader.
Derfor undrer det mig at den ikke kan levere tilstrækkelig med varme når der er 3 grader udenfor. Jeg har intet justeret i indstillinger og fyrer med samme type træ-piller (stadig samme levering).