Forfatter Emne: multiheat 1.5 - brandkammer blir helt sort ved opstart  (Læst 13162 gange)

0 Medlemmer og 1 Gæst læser dette emne.

Offline Bargmeyer

  • Begynder
  • *
  • Indlæg: 13
  • Respekt optjent: +0/-0
har lidt problemer med min baxi multiheat 1.5.. undre mig lidt over, hvis den er gået ud og så blir startet op igen.
så bliver brandkammeret helt sort af aske. det ikke sod, det er helt tørt. men det sætter sig jo i røgrørene og alle steder. men når den så er kørt varm og fremløbstemp opnår de indstillede 80g så bliver asken fin hvid og rigtigt..

nogen der har en forklaring ? må da være noget med indstilling af luft og osv at gøre

Offline Leif P

  • Beta tester
  • Top of the pop
  • *
  • Indlæg: 1243
  • Respekt optjent: +30/-6
Sv: multiheat 1.5 - brandkammer blir helt sort ved opstart
« Svar #1 Dato: Jan 23, 2015, 17:32 »
Nu ved jeg kun lidt om en Baxi 1,5 fra år 2000, og er ikke klar over om der er kommet nye versioner :)
Men er det mage til (med høj og lav samt pausefyring), kunne det være at blæs er sat for lavt ved høj drift. Det kunne også godt være at dit fyr også er sat med for højt blæs ved lav drift hvis den bliver helt hvid indeni. Det skal den heller ikke være, da det tyder på at varmen bliver blæst ud gennem skorsten :)
« Senest Redigeret: Jan 23, 2015, 17:48 af Leif P »
mvh Leif
bolig 85 m2
Forventet forbrug 2600 kg
10 kw BS1016 V. 13.xx
Semirens fjernet, men bagerste plade sat på, og lagt tæt til.
sommerrist. kompressorrens. Keramisk eltænder.
VVB prio. 2 vejs.
250 liters rød silo. Før minitank.
Stålskorsten 130 mm. 2 stk. træk stabilisatorer.
300 L VVB. Solvarme 30 rør.
Super fyr :-)
http://stokercloud.dk/dev/lilleduv13.html

Offline Bargmeyer

  • Begynder
  • *
  • Indlæg: 13
  • Respekt optjent: +0/-0
Sv: multiheat 1.5 - brandkammer blir helt sort ved opstart
« Svar #2 Dato: Jan 23, 2015, 17:51 »
den kører faktisk altid kun på høj, jeg kan ikke få den til at køre lavdrift som den skal når den næsten har opnået fremløbstemp ! ?

men hvis det blir sort er det så for lav blæs ? og hvid er så for høj blæs ?

Offline Bargmeyer

  • Begynder
  • *
  • Indlæg: 13
  • Respekt optjent: +0/-0
Sv: multiheat 1.5 - brandkammer blir helt sort ved opstart
« Svar #3 Dato: Jan 23, 2015, 17:52 »
men har også lagt mærke til at den faktisk er helt oppe og ramme 200+ i røgtemp og det jo alt for meget.. ?

Offline Leif P

  • Beta tester
  • Top of the pop
  • *
  • Indlæg: 1243
  • Respekt optjent: +30/-6
Sv: multiheat 1.5 - brandkammer blir helt sort ved opstart
« Svar #4 Dato: Jan 23, 2015, 19:32 »
Der er en tast man kan trykke på, som får den til tvangsstyre  enten på høj eller lav hele tiden, eller får den til at regulere selv mellem høj og lav drift. Kan ikke huske hvor den sidder (gentagne tryk skifter mellem disse trin)
Hvis fyret bliver hvid, er der alt for meget luft, og sort er der for lidt. Så selv efter at den blev mørkbrunligt på siderne, hvor der kom lidt grå /hvid askestøv til at sidde ovenpå for at være ok.
mvh Leif
bolig 85 m2
Forventet forbrug 2600 kg
10 kw BS1016 V. 13.xx
Semirens fjernet, men bagerste plade sat på, og lagt tæt til.
sommerrist. kompressorrens. Keramisk eltænder.
VVB prio. 2 vejs.
250 liters rød silo. Før minitank.
Stålskorsten 130 mm. 2 stk. træk stabilisatorer.
300 L VVB. Solvarme 30 rør.
Super fyr :-)
http://stokercloud.dk/dev/lilleduv13.html

Offline Bargmeyer

  • Begynder
  • *
  • Indlæg: 13
  • Respekt optjent: +0/-0
Sv: multiheat 1.5 - brandkammer blir helt sort ved opstart
« Svar #5 Dato: Jan 23, 2015, 19:36 »
ja har fundet driftform knappen. den stod på konstant Højydelse. så det da fejl nr 1 fundet..

ja må lige prøve at lege lidt med luften så..

men nu har jeg da fundet ud af hvorfor den har brugt en del flere piller end sidste år !

Offline Bargmeyer

  • Begynder
  • *
  • Indlæg: 13
  • Respekt optjent: +0/-0

Offline thy

  • Guru
  • ****
  • Indlæg: 96
  • Respekt optjent: +1/-0
Sv: multiheat 1.5 - brandkammer blir helt sort ved opstart
« Svar #7 Dato: Jan 24, 2015, 15:55 »
har du tjækket at driftformsknappen ikke lyser ,for så kan den ikke skifte mellem de 2..

ps var det dig der sendte dit nr?

jeg svarede på mailen med mit nr?

Offline thy

  • Guru
  • ****
  • Indlæg: 96
  • Respekt optjent: +1/-0
Sv: multiheat 1.5 - brandkammer blir helt sort ved opstart
« Svar #8 Dato: Jan 24, 2015, 16:03 »
ja har fundet driftform knappen. den stod på konstant Højydelse. så det da fejl nr 1 fundet..

ja må lige prøve at lege lidt med luften så..

men nu har jeg da fundet ud af hvorfor den har brugt en del flere piller end sidste år !

der er dog nogle værdier der ikke passer i videoen,og lidt fejl forklaring..
giver dog lidt indsigt i styring,men talene kan ikke bare kopieres

Offline Bargmeyer

  • Begynder
  • *
  • Indlæg: 13
  • Respekt optjent: +0/-0
Sv: multiheat 1.5 - brandkammer blir helt sort ved opstart
« Svar #9 Dato: Jan 28, 2015, 17:01 »
jo det var mig der sendte mit nr. jamen tjekker lige min mail..

mvh Dennis