Hi Sørenja
Det er et interessant emne du åbner her. Jeg er blot en bruger som dig, så ingen specialist tanker, men erfarings-tanker.
Vi har samme fyr, ser det ud til (mangler info i din signatur), men hvor du skal opvarme 212m2, så har jeg bare 90m2 og lidt tilbygning. Huset ligger ert udsat ved Sakskøbuing. Dit forbrug i dag er indtil nu 31kg og mit er 21kg, så det syntes ikke så forskelligt, men som du, så fornemmer jeg det også som lidt meget, men måske mere fordi den milde start til vinteren spolerede os lidt? (Blæsten er nok synderen).
Men hvad kan man så gøre for at økonomisere noget. Det skriges jo om isolering, som selvsagt må gøres så godt som muligt, men hvad ellers? Det egentlige svar er jo nok ganske enkelt hvor meget varme man aftager, altså hvor varmt vil man have det, hvor mange radiatorer kører for fuld gas. Man kan jo lade temp sænke i soveværelser og bruge elektronisk kontrol på andre, alt efter om man behøver varme i det rum. Så jeg tror egentlig at dette med varmeforbrug er det væsentligste.
Selvfølgelig skal fyret være justeret rigtigt, men hvis man bruger lidt fornuft, så derudover tror jeg ikke der er det helt store at hente der.
Man kan tænke om det er bedre at fodre kraftigt, så der er mere gang i flammerne imod at køre ‘tyndt’ og så holde det igang ved lidt kraftigere blæser. Men hvis pillerne i begge tilfælde brænder fint helt ned og asken er med fin farve og uden noget efterladt på herden, så tror jeg at udnyttelse i energi stort set er det samme? Du har sikkert også eksperimenteret med både helt lav blæser imod kraftigere, men jeg ender altid op med bare at søge den rigtige flammestørrelse, som jeg ved virker.
Så jagten på det lave forbrug er nok bare at glæde sig over at vores fyr kan klare denne kolde blæst og så æde de ekstra kg i piller, så længe det er så koldt?
Jeg vil gennemgå min isolering lidt mere, men ellers er en 32kg om dagen vel ikke så galt i denne kulde, det er for mig kr. 59 om dagen, det er så det

.
Mon andre har nogle gode ideer?