Hej Erik,
Det er fuldstændig korrekt mht. flowet

...der vil kun komme varme på den første korte del af gulvvarmekredsen, fordi flowet vil være ganske lille.
Man kommer ikke udenom cirkulationspumpen, når man vil have cirkuleret vandet i gulvvarmekredsen indtil det er tilstrækkeligt afkølet.
Mht. kedlen som kaloriferre, jamen den kan benyttes og den vil virke

Spørgsmålet er bare hvor god en varmeveksling den vil kunne udgøre.
I den funktion kedlen normalt har, overføres varmen fra strilevarme og røggas-varme via kedelfladerne til centralvarme vandet.
Strålevarmen og røggastemperaturen er i starten omkring 700-900 grader og falder gennem kedlen til din udgående røggastemperatur, typisk omkring 100 grader, mens centralvarmevandet er ca. 60 grader.
Altså en temperatur diff. på 640-840 grader i begyndelsen af kedlen til en temperatur diff. på 40 grader til sidst.
Hvis vi forestiller os at varmevekslingen skal gå modsat, altså fra centralvarme vandet til luften i kedlen, må vi tage udgangspunkt i lufttemperaturen på vel ca. 20 grader og en centralvarme vand temperatur på vel op til 90 grader.
Det giver altså en temperatur diff. på maks 70 grader i begyndelsen, faldende til måske omkring 60 grader i udgangen (hvis vi forestiller os at luften opvarmes til 30 grader).
Jeg tror at det bliver en forbandet dårlig kalorifere

Hilsen
Michael
Mit gæt vil være at vandmængden der kommer ind kan gå hen og blive for lille altså for lidt flow, ved den løsning. Men mit sidste spørgsmål er der en som kan svare på det? Kan en kedel komme til at virke som en kalorifere, jeg har set min nabo han har opsat en sådan på sit værksted for at komme af med varmen, men der er jo 50 grader derinde om sommeren. Så ville jeg hellere at det blev ledt gennem skorstenen.