Tak div indlæg, info, forslag osv., jeg tager det hele med i betragtning.
Jeg har ikke nogen konklusion endnu. Men lige en update som kvittering for interessen. De der har fået nok af at høre om pillefyr, tja, de må vel bare bruge ‘delete’ key?

Lige nu kører fyret med den sommerherd, som jeg så venligt har fået til låns af T-mek, så dens virkning vil tage nogle dage at vurdere ordentligt.
Hele min exercise går ud på at opnå en vis stabilitet når fyret går ned på 10%, Ikke specielt fordi det skal køre på 10%, men fordi det nødigt skal gå ud, bare fordi det skal stabilisere sig efter f.eks. en omgang VVB prioritering og derefter opvarmning, som ofte vil kræve, at det har behov for en ‘nedkøling’.
Om det så klares bedst med en U-herd eller en Sommer-herd er underordnet, når bare det virket solidt og effektivt.
xkfc har skam ret i at det ikke er specielt effektivt at køre for lavt på 10%, men når fyret går ned på 10%, så er det for det meste jo netop fordi fyret har behov for ikke at varme mere op, men skal justere sig nedaf, så det er jo nok netop beregnet til ikke at yde nogen særlig yderlig varme i 10% dift.
baggadap har helt klart fat i noget af det rigtige omkring den ujævne dosering, jeg mener at det stabiliserer doseringen noget, når man har et plasticrør siddende i sneglen indre. Når jeg f.eks. skal justere en flamme har jeg altid taget hensyn til doseringen ved kun at bedømme flammen midt i sneglens pausetid. Pausetiden er den tid det tager før der falder en ny dosering ned igennem røret. De tider der er interessant her er selvsagt kun tiderne for 10%-50% og 100%. Der er helt faste tidsberegninger for dette, helt afhængig af hvilken kW man har indstillet 10% til. Ved 1.8kW på 10% er sneglens pausetid 91.2 sek., så flammen skal bedømmes hver gang ca. 45 sek efter piller er tilføjet. Ved den samme 1.8kW indstilling vil 50% betyde 5.4kW med en snegl pausetid på blot 28 sek., så flammen skal kigges på ca 14 sek. efter nye piller er kørt ned. Hvis ikke man følger disse tider har man ikke noget godt sammenligningsgrundlag at indstille flammen på, men det er jo ikke nogen Einstein?
Torrildvej2’s tanker omkring forhøjelse af minimum doseringen skal jeg se lidt mere på. Det lyder rigtigt og interessant, dog skal nok lige huskes at ekstern og intern snegl ikke kører ens, men det må jeg se på senere.
De umiddelbare forskelle på U-herden og Sommerherden starter et lidt overraskende sted. Jeg bruger jo en skamolplade, som fyret er født med. Jeg forstår den plade et sat på for at lave selve forbrændingen varmere ved at formindske bålets rum. Skamolpladen ligger lige over U-herden, men under toppen af brænderen. U-herden har høje sider og de støtter skamolpladen, så den kan skydes ind under toppen af brænderen, men det har Sommerherden ikke! Altså må skamolpladen bare ligge over brænderen (med sommerherd) og har så måske en lidt anden virkning, da rummet for bålet nu bliver størrer. Dette kan måske påvirke både blæsertal, flammen og holdbarheden af pillers gløder (bål) til næste pille-fodring?
Men ellers er den anden forskel at blæsertallene skal sænkes ret så meget. Dem jeg forsøger lige nu er blot 11-17-23 (hvor de før var 14-23-28). 10% og 50% flammerne er tested, men ikke 100% endnu. Lave blæsertal er at foretrække, derved undgås aske i semirens, bagerst i kedlen og i røgrør samt skorsten.
Jeg kører på 1.8kW (med sommerherden), da de 1.7kW ikke kunne klare sig. Tallet var 1.9kW med U-herden.
Men som sagt, så er der ikke nogen konklusion endnu, jeg skal lige lade det køre lidt og forsøge med lavere kW, når der er lidt aske på herden. Så skal 100% flammen desuden testes og endelig skal fyret bevise at det kan klare sig uden problemer i lavdrift, så jeg ikke behøver at holde øje med det. Min lux svinger noget, men det er OK i lavlast. Faktisk mener jeg at hvis jeg havde en solid 100% lux i lavlast, så kørte jeg med for fed blanding. Adc aflæsningen er i øvrigt en mere præcis måde at følge ens lux på, fyrets lux viser sig først ved ca 100 Adc. (1000 Adc = 100 Lux). Så den følger jeg med i.
Jeg har også sat rens tiden op igen, tilbage til hvor jeg syntes den skal være, altså 10-5-55%. Det plejer at holde herden ren. Man kan faktisk for det meste se på min lux at den dykker lidt for hvert 10. minut, hvor rens sætter ind.
Om det så er en U-herd eller en sommerherd eller noget derimellem der skal bruges ved jeg ikke endnu. Hvis der ikke er nogen speciel fordel ved at udskifte min U-herd, så må den bare forblive, jeg kan jo godt finde ud af at få den til at fungere — dog med den højere kW.
Målet er som sagt blot at få den pillegnasker til at køre stabilt i lavlast, og helst uden at skulle gå for højt op i kW.. Det skal nok lykkes. Ellers fungere alt andet fint.