Hej Kenneth,
Det korte svar er ja

Den lidt længere forklaring er at du selvfølgelig har ret til en vis grænse.
Hvis man, som dig, har fuldstændig styr på hvordan funktionen af fyr og forbrænding hænger sammen, så kan man udregne og justere doseringen så den teoretiske effekt passer, ved først at have doseringen misjustetet med korrekte blæsertal, og derefter finde forskellen mellem udregnet forbrug og faktisk forbrug, korrigere doseringen og igen justere justere blæsertal.
Herved får man en korrekt visning af forbruget og en mulighed for maksimal belastning af fyret, men samtidig skal man have en god forståelse af funktionen og man skal huske at man skal denne proces igennem hver gang mn skal justere dosering ved f.eks. pilleskift.
Metoden som NBE angiver (og som jeg er principielt enig i) er en metode der altid fungerer rent forbrændingsteknisk, den kræver ikke en dyb forståelse af teknikken eller matematikken bagved, og med "Pille korrektionstallet" er det samtidig muligt at få forbrugstallet til at fungere
uden at pille ved forbrændingen.
Man kan bruge samme simple afvejningsmetode hver gang, og få det primære (forbrændingen) til at spille, så kan man efterfølgende fifle med at få det sekundære (forbrugstallene) til at passe.
Hvis resultatet så er at man ikke udnytter hele potentialet i brænderen og det er et problem, så kan man "presse" den ved at øge max effekt fra f.eks. 16 kW til 19 kW, og justere blæs ved 10%, 50% og 100% igen, ligesom da det blev idriftsat første gang.
Hilsen
Michael
Du har et RTB fyr med ilt-styring, så det med at "snyde" med afvejningen og lave ny justering af blæsertal, når nu du reelt har et velfungerende fyr, er altså den gale vej.
Hilsen
Michael
Er vi enige om at han med den"rigtige" metode kun kan få 12,8kW ud af sit 16kW pillefyr hvis afvigelsen er 20%